Fjernundervisning: studere hjemmefra

Livslang læring er blevet en nødvendighed for at tilpasse sig optimalt til kravene på arbejdsmarkedet. Fjernundervisning og fjernkurser har som mål, at kvalificere deltagerne til de større udfordringer i det daglige arbejde og til at tjene som supplement til udviklingen af personligheden.

Frem for alt profiterer fagfolk af fjernundervisning, fordi undervisningen eller kurserne er tid og sted uafhængige og der kan alligevel udøves det daglige erhverv. Den dobbelte byrde af arbejde og studie er selvfølgelig forbundet med en masse personlige engagement og en god selvorganisering. Derfor værdsætter arbejdsgiverne også medarbejdere, der fortsætter deres uddannelse via fjernundervisning som en trofast, pålidelig og hårdtarbejdende medarbejder.

Viljen til at deltage i fjernundervisning vokser kontinuerligt i befolkningen. Mange har fundet ud af, at den første uddannelsen ikke er nok til at eksistere på arbejdsmarkedet over en længere periode og uddannelse samt kvalifikationer er nødvendige for at forblive konkurrencedygtigt. Fjernundervisning som forbereder på en stats- eller en universitetseksamen er især efterspurgte, fordi eksamenerne er anerkendte.

Det kendteste universitet i Tyskland der tilbyder fjernundervisning, er stadig universitetet i Hagen, men også andre skoler eller universiteter f.eks. i Berlin eller München, tilbyder fjernundervisning. Seminarer eller kurser inden for forskellige områder såsom pædagogik, jura, medicin eller sociale uddannelser, er også meget efterspurgt. Omkostningerne varierer for de enkelte studieretninger, især blandt private Universiteter er omkostningerne ofte forholdsvis høje. Med hjælp via offentlige tilskud, lån eller statslige tilskud, kan omkostningerne ofte blive mildnet, men også en skattemæssig begunstigelse er muligt.Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/dir247.dk/public_html/wp-content/plugins/tb-keywordfire/KeywordFire.php:121 Stack trace: #0 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-content/plugins/tb-keywordfire/KeywordFire.php(273): keywordfire_getref() #1 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-content/plugins/tb-keywordfire/KeywordFire.php(388): keywordfire_hitit(974, 'read') #2 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): keywordfire_footer('') #3 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters('', Array) #4 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #5 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #6 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-content/themes/dir247-dk/footer.php(21): wp_footer() #7 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/var/www/dir247...') #8 /var/www/dir247.dk/public_html/wp-includes/template.php(6 in /var/www/dir247.dk/public_html/wp-content/plugins/tb-keywordfire/KeywordFire.php on line 121